Kontakta oss

Tjänster

Bergsprängning & vibrationsfri losshållning

BESAB utför bergsprängning och vibrationsfri (detonationsfri) losshållning, våra kompetenta medarbetare hjälper dig med allt från planering till utförande.

Bergsprängning & vibrationsfri (detonationsfri) losshållning

BESAB gör alltid riskbedömning innan projektstart och har väl inarbetade rutiner för att arbeta med högt ställda krav på säkerhet och dokumentation. Allt arbete utförs enligt vårt certifierade ledningssystem. Vi samråder gärna med kunden om vilken metod som lämpar sig bäst efter projektets förutsättningar. Vi tillhandahåller även besiktning och vibrationsmätning.

Användningsområden:

– Rörgravar
– Husgrunder
– Entreprenadprojekt
– Bergtäkter
– Pooler
– Bergrum
– Tunnlar

 

Bergsprängning

BESAB utför sprängning för större och mindre entreprenader, både ovan jord och i bergrum eller tunnlar.

Vi arbetar med alla typer av tändsystem för sprängning och har stor erfarenhet av elektroniska sprängkapslar som lämpar sig väl för exempelvis skonsam sprängning.

Vi kan erbjuda moderna maskiner med den bästa prestandan avseende miljö, hålnavigeringssystem (HNS), positioneringssystem (GPS) och ljuddämpning. Utöver larv- och hjulburna maskiner, har vi även rälsgående utrustning för arbete i järnvägsmiljö.

 

Bergspräckning

Bergspräckning (hydraulisk spräckning) och stenspräckning är ett komplement till försiktig sprängning att använda i känsliga miljöer. Vi arbetar med allt från Demex/Snigeldynamit, mindre handhållna Darda-maskiner till Superwedge för större entreprenader.

 

Wiresågning

Klicka här för att komma till Specialborrning och läsa mer om Wiresågning

Referensprojekt

Klicka på boxen för att se referensprojekt.