Kontakta oss

Möt några av våra medarbetare

”De är fantastiska! – Det går inte en dag utan att jag skrattar”

Namn: Nicole Tobrand

Jobbar som: Produktionschef, Berg/Betong Väst och Injekteringsspecialisten

Hur länge har du jobbat på BESAB?
Jag började 2017 som sommarpraktikant, medan jag studerade mitt sista år på Samhällsbyggnadsteknik på Chalmers. Därefter fick jag anställning på BESAB som arbetsledare.

Varför har du valt att jobba på BESAB?
Att jag hamnade på BESAB från början var nog mest slumpen. BESAB ställde ut på VARM-dagarna på Chalmers och då tog jag kontakt och på den vägen är det. Anledningen till att jag ville fortsätta arbeta på BESAB efter praktiken, var fina kollegor och möjligheten att utvecklas.

Vad tycker du är det bästa med BESAB som arbetsplats och arbetsgivare?
Det bästa är friheten och att man får ta mycket eget ansvar, men att det ändå alltid finns stöttning och någon att fråga.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Det otroliga är att de flesta dagarna ser olika ut. Generellt kan man sammanfatta det som en härlig blandning av det ena och det andra. Ena dagen kan jag sitta vid datorn och svara på mail från kunder, ekonomi och kalkyler etc. Andra dagen kan jag vara ute i verksamheten och träffa kunder och stötta min personal.

Vad är det roligaste med din roll?
Det roligaste med min roll är de varierande arbetsuppgifterna.

Hur är kollegorna på BESAB?
De är fantastiska! Det går inte en dag utan att jag skrattar.

Vad drivs du av?
Att alltid gör ett bra jobb, så att befintliga kunder återkommer och att nya strömmar till.

”Jag vill jobba med geokonstruktioner i produktion”

Namn: Paul Rios

Jobbar som: Platschef, Grund Öst

Hur länge har du jobbat på BESAB?
Under studietiden till Civilingenjör på samhällsbyggnad, KTH väcktes mitt intresse för geoteknik och dimensionera geokonstruktioner. Jag kom i kontakt med BESAB under LAVA (arbetsmarknadsdagar) på KTH 2016 och var sugen på sommarpraktik. Under mina sista två studieår arbetade jag parallellt på BESAB. Efter examen blev jag heltidsanställd och arbetade som arbetsledare, därefter som biträdande platschef  och platschef i några år innan jag sa upp mig för att prova på lite andra tekniker inom grundläggning på ett företag med internationell profil. Efter nio månader blev jag åter kontaktad av BESAB och det hade ju varit så kul och tackade därför ja till en återanställning som platschef.

Varför har du valt att jobba på BESAB?
Jag vill jobba med geokonstruktioner i produktion och gillar dynamiken som erbjuds på arbetsplatsen.

Vad tycker du är det bästa med BESAB som arbetsplats och arbetsgivare?
Det bästa är att jag har fått testa på alla typer av arbeten som görs inom min avdelning Grund Öst, exempelvis borrade och slagna pålar, grundförstärkningar, slagen och borrad spont. Min vardag är varierad, stimulerande och utmanande på ett balanserat sätt. Jag trivs med mina medarbetare och med utvecklande kollegor.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
De är väldigt olika och det är också charmen. Ibland är jag ute i produktionen och ser till att jobbet flyter på och träffar både yrkesarbetare och kunder. Sedan blir det dagar på kontoret, där jag bland annat planerar, dokumenterar och fakturerar våra arbeten.

Vad är det roligaste med din roll?
Helhetsbilden att gå från handling till färdig produkt av det jag, med hjälp av mina kollegor, har kunnat leverera och veta, när jag i efterhand ser exempelvis ett nyproducerat hus, att där gömmer sig ett arbete som vi har medverkat i.

Hur är kollegorna på BESAB?
Jättenöjd med mina kollegor och jag trivs med att arbeta med dem. Vi skämtar och skrattar mycket, har många goda stunder fast det är på jobbet. Det är härlig stämning!

Vad gör dig stolt över ditt jobb?
BESAB är ett bra företag som gör ett bra jobb.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
Min personliga utmaning är att bli ännu vassare och bättre i min roll, det är en bra utmaning som jag ser fram emot och är under ständig utveckling.

”På BESAB är kund, medarbetare och resultat i fokus och jag är stolt av att vara en del av det”

 Namn: Gustav Cederholm

Jobbar som: Vice VD Berg & Betong

Hur länge har du jobbat på BESAB?
Jag började med berg- och betongarbeten 2001, som sommarjobbare under min studietid till Civilingenjör på Väg och Vatten i Lund. Efter examen anställdes jag som arbetsledare och arbetade några år på BESAB. Efter några års uppehåll kom jag tillbaka 2015 och har varit affärsområdeschef och vVD sedan dess.

Vad gjorde du under ditt sjuåriga uppehåll från BESAB?
Jag arbetade som bygg- och projektledare åt Trafikverket och Nacka kommun och fick lära mig hur det fungerar i beställarledet.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Ofta blir det inte som jag trodde när jag vaknade. Generellt sett är det högt tempo hela dagen. Frågorna handlar exempelvis om anbud, organisation, strategisk utveckling av affärsområdet och att stötta medarbetare.

Vad är det roligaste med din roll?
Det roligaste med min roll är alla olika utmaningar både stora och små som dyker upp. Jag gillar känslan av att bygga, skapa och hjälpa våra kunder att lösa deras problem.

Hur är kollegorna på BESAB?
Mitt jobb blir så mycket enklare att genomföra tack vare mina kompetenta och kreativa kollegor. Under mina 11 år på BESAB har jag aldrig känt att det ska bli tråkigt att åka till jobbet och det är kollegornas förtjänst!

Vad gör dig stolt över BESAB?
På BESAB är kund, medarbetare och resultat i fokus och jag är stolt av att vara en del av det.

Vilka utmaningar ser du i framtiden?
För att fortsätta vara ett företag med specialistkompetens inom berg- och betongarbeten kommer vi alltid behöva förbättra och utveckla våra tjänster och följa med i samhällsutvecklingen. Omställningen till ett mer hållbart samhälle berör både oss, våra kunder och leverantörer.

Vi på BESAB är duktiga problemlösare”

Namn: Gunnar Fjellström

Jobbar som: Yrkesarbetare/ Berg- och betongarbetare. Avdelning Berg och Betong Öst.

Hur länge har du jobbat på BESAB?
Sedan 1996.

Vilka sorters projekt har du varit engagerad i?
Jag har arbetat med det mesta som BESAB utför, utom grundläggning och spontning med de stora borr-riggarna.

För mig har det varit bergarbeten i många infrastrukturprojekt i Stockholmsområdet, exempelvis Arlandabanan, Södra länken och nu förbifart Stockholm. Även bergunderhåll i Tunnelbanan under många år.

Det har även blivit en hel del betongarbeten på fyrar, både i Östersjön och på Västkusten.

Det roligaste är ändå att ha fått vara med i de flesta av BESAB:s konstbetongsprojekt. Många av projekten har varit i djurparksmiljö. I Danmark har vi gjort konstberg till exempelvis Sibiriska tigrar, gorillor, isbjörnar och pingviner och på Skansen i Stockholm till björnar och sälar.

Varför har du valt att jobba på BESAB?
En stor anledning är ”frihet under ansvar”, alltså att jag till viss del får möjlighet att lägga upp arbetet lite som jag vill och att det är väldigt varierande arbetsuppgifter. Jag träffar oftast nöjda kunder och dagarna går fort.

Vad tycker du är det bästa med BESAB som arbetsplats och arbetsgivare?
Det är ”bra folk” på BESAB, jag har roligt på jobbet och allting funkar. Bra kompetens hos arbetsledare och chefer. De är också lojala och står upp för oss yrkesarbetare, blir det problem står de på vår sida.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Jag arbetar oftast långa dagar måndag till torsdag, men det beror på vilket projektet det är. När projekten kräver det, kan det bli arbete på fredagar, helger och nätter.

Betongsprutning för hand (torrsprutning) har gått som en röd tråd genom mitt arbete i alla år. Oftast är det mindre objekt, där betongsprutning med robot inte fungerar. Arbetsuppgifterna kan variera under året, eftersom betongarbeten är väderberoende.

Vad är det roligaste med din roll?
Genom åren har jag fått mycket kunskap och erfarenhet och därför känner jag mig alltid trygg och säker på mina arbetsuppgifter och hur de ska utföras.

Hur är kollegorna på BESAB?
Jag har bra och trevliga arbetskollegor, det är sällan sura miner, gnäll eller tjafs. Vi har alla olika kunskaper och samarbetar bra.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?
När jag åker runt i Stockholmsområdet kan jag peka ut många platser som jag har varit och arbetat på, många av ställena skulle jag aldrig ha fått se om det inte var för jobbet. Mycket av det jag har gjort är ju bestående, typ murar och tunnlar.

Jag blir glad av att se nöjda privatpersoner, som när vi har fixat i deras privata bostäder och de blir nöjda och glada och tycker inte att det bara blev dyrt. En av BESAB:s styrkor är att vi har en flexibel och smidig organisation som kan ta hand om både små och stora projekt.

Vi på BESAB är duktiga problemlösare och jag känner mig tillfredsställd när vi kan lösa en kunds problem med exempelvis inläckage genom keminjektering.

”BESAB har gjort ett riktigt bra jobb och att de vill anlita oss igen”

Namn: Balmore De La Cruz

Jobbar som: Yrkesarbete/Grundläggningsborrare och smed. Avdelning Grund Öst.

Hur länge har du jobbat på BESAB?
Jag började som inhyrd smed, via eget företag 2007 och blev anställd 2011.

Vad gjorde du innan du började på BESAB?
Jag arbetade som svetsare i 19 år, både i verkstäder och på olika byggen.

Varför har du valt att jobba på BESAB?
Under tiden som inhyrd upptäckte jag att jag trivdes väldigt bra med att arbeta inom grundläggning.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Normalt sett är det högt tempo. Oftast kör jag min borr-rigg, en Volvo 300, och borrar pålar och foderrör på olika arbetsplatser runt om i Stockholm och ibland i andra delar av Sverige. Ibland får jag rycka in och köra någon kollegas maskin när den föraren är på kurs eller har semester.

Mellan varven rycker jag in som ”borrkalle” eller blir utlånad till en annan avdelning, där kan det även vara andra arbetsuppgifter som exempelvis blanda bruk eller sänka stålkärnor.

Vad är det roligaste med din roll?
Jag trivs bra med att arbeta utomhus och hela tiden träffa nytt folk på olika projekt. Det är aldrig monotont och tråkigt.

Hur är kollegorna på BESAB?
De är guld värda, det är stor samarbetsvilja bland arbetskamraterna.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?
Att jag bidrar för samhället. När jag åker förbi ett större bygge eller högt hus, tänker jag att om 20 år ska jag berätta för mina barnbarn att detta har jag borrat/grundlagt och det står fortfarande stadigt.

Jag känner mig stolt och uppskattad när våra beställare efter projektets slut säger att BESAB har gjort ett riktigt bra jobb och att de vill anlita oss igen.